Kevätkokouksessa 23.2.2018 yhdistyksen pj Ilkka Partanen ja sihteeri Markku Vihavainen ojensivat kerhon varapuheenjohtajalle reservin  majuri Esa Revolle ( keskellä ) Rul:in standaarin. Ja kuten kuvasta näkyy, hauskaa oli.  Kuva Olli Uotinen.

Kevätkokouksessa 23.2.2018 yhdistyksen pj Ilkka Partanen ja sihteeri Markku Vihavainen ojensivat kerhon varapuheenjohtajalle reservin majuri Esa Revolle ( keskellä ) Rul:in standaarin. Ja kuten kuvasta näkyy, hauskaa oli. Kuva Olli Uotinen.

TOIMINTAKERTOMUS 2017

SULKAVAN RESERVIUPSEERIT RY:N TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2017

Yleistä

Vuosi 2017 oli yhdistyksen 68. toimintavuosi.

Sääntömääräiset kokoukset pidettiin: Kevätkokous 11.3.2017 Osuuspankin kokoustiloissa. Samassa yhteydessä piirin puh.johtaja Jussi Saarinrn esitteli Noptel ammuntaa. Syyskokous oli 24.11.2017 Tiittalan Kartanossa. Kokouksen jälkeen Kartanon isäntä Timo Huttunen tarjosi illallisen ylennyksensä (ylil)johdosta. Musiikilla höystettyä illallista oli nauttimassa myös jäsenien puolisoita.

Hallitus kokoontui kuusi kertaa. Syyskuussa kokous pidettiin kesäsulkavalaisen kapt Jaakko Lambergin mökillä, missä isäntä tarjosi riistaisen iltapalan.

Hallitukseen puheenjohtajana toimi kapteeni Ilkka Partanen ja varapuheenjohtajana luutnantti Kai Kasanen. Hallituksen jäseninä toimivat yliluutnantti Markku Vihavainen (sihteeri), majuri Esa Repo, yliluutnantti Asko Tolvanen, kapteeni Lasse Partanen ja yliluutnantti Risto Päykkönen.

Puheenjohtaja kuului Suur-Savon reserviupseeripiirin hallitukseen.

Jäsenmäärä lisääntyi vuoden aikana ollen vuoden 2017 lopussa 41 henkeä.

Perinnetoiminta

Osallistuttiin kansallisen veteraanipäivän ja itsenäisyyspäivän viettoihin Sulkavan kirkolla ja Lohikoskella. Veteraanipäivänä osallistuttiin kahvitilaisuuteen seurakuntatalolla. Itsenäisyyspäivänä seppeleen laskussa oli mukana myös koululaiset.sekä kirkonkylässä että Lohikoskella.

Kirkonkylässä järjestettiin lippuvartio päiväkeskuksen, vanhainkodin ja vuodeosaston itsenäisyysjuhlissa. Ilkka Partanen piti tilaisuuksissa myös itsenäisyyspäivä puheen. Reserviupseerit olivat lippuvartiossa kirkolla ja Lohikoskella em. tilaisuuksien lisäksi jouluaattona. Lippuvartioihin osallistuivat kirkonkylässä Ilkka Partanen, Olli Uotinen, Asko Tolvanen, Esko Repo, Risto Päykkönen ja Markku Vihavainen sekä reserviläisistä Hannu Pasanen. Lohikoskella Esa Repo junaili vartiot mukanaan noin kymmenen reserviläistä.

Mikkelin piirin karjalaisseurojen juhla pidettiin Sulkavalla Kaatuneitten muistopäivänä jolloin oltiin mukana lippuvartiossa.

Sotahistoriallisella matkalla Vienan Karjalaan ja Solovetskiin pidettiin muistotilaisuus "Muna ja makkara" kukkulan lähellä.

Muut toiminta

Veteraanikeräys lipaskeräyksenä suoritettiin pääsiäislauantaina K-market Wiljamissa ja sen koordinoi Ilkka Partanen.

Sarsuinmäen tykkipatterin tykki maalattiin. Maalausta vetivät Kai Kasanen ja Olli Uotinen.

Työtä tehtiin kolmena päivänä ja siihen osallistui useita kerhon jäseniä.

29.06.-04.7 järjestettiin sotahistoriallinen Vienan Karjalaan joista yhdistyksemme jäseniä 6. Matkalla tutustuttiin moniin sotahistoriallisesi merkittäviin koheisiin mm Sortavalan ympäristössä, Petroskoissa ja Karhumäessä. Kulttuuri- ja muun historian osalta Solovetskin saari luostareineen oli erikoisen mielenkiintoinen. Matkanjohtajana toimi Markku Vihavainen.

Veteraanien ja lottien hautakiviin kiinnitettiin muistolaattoja kahtena päivänä. Tästä työstä vastasivat Risto Päykkönen ja Kai Kasanen apunaan Asko Tolvanen, Olli Uotinen ja Lasse Partanen.

Itsenäisyyspäivänä valittiin Vuoden sulkavalaiseksi puheenjohtajamme kapteeni Ilkka Partanen.

Sulkavan reserviupseereiden vuoden 2017 päätapahtuma oli 20.08 tapahtunut Salpalinjan muistomerkin paljastaminen. Sotaveteraani Mauri Maunulan ideoima ja kustantama muistomerkki

tehtiin yhdestä panssariesteestä tien kohdalta siirretystä estekivestä. Muistolaatan toteutti seppämestari Jarkko Kaartilanmäki. Tilaisuudessa oli arvovaltainen kutsuvierasjoukko mm useita veteraaneja Idean isän Mauri Maunulan lisäksi. Tervehdyspuheen piti res.majuri Esa Repo. Myös Sulkavan kunnan, Aluetoimiston ja Seurakunnan tervehdykset kuultiin. Tilaisuuden jälkeen oli kahvitilaisuus Seurakuntatalolla. Siellä pj Ilkka Paranen haastatteli lentäjä veteraani "Maukka" Maunulaa. Saimme kuulla mielenkiintoisia tapahtumia sekä sota-ajalta että sen jälkeisiltä ajoilta.

Sihteeri Markku Vihavainen edusti seuraa Suur-Savon Sinibarettien 40-vuotis juhlassa Juvalla.

Pääkaupunkiseudun jäsenet osallistuivat kolmeen Helsingissä pidettyyn tilaisuuteenn. Niitä olivat mm Veteraaniupseereiden syys-seminaari. Seminaarissa luennoi mm Puolustusvoimien kenraalikuntaa. Eduskunnan puhemiehen johtaman Salpalinjan ja uuden Salpa-linjan filmin esittelyssä olimme mukana Eduskunnan Pikkuparlamentissa. Talvisodan muistomerkin paljastusjuhla oli erikoisen mieleenpainuva olihan mukana koko valtakuntamme korkein johto.

02.09 järjestettiin perinteinen kerhomme ammunta- ja kesäpäivä aseupseeri vänrikki Pentti Leinosen ja vänrikki Heikki Kämäräisen johdolla Ahokkaan montulla. Monipuolisen ammunnan lisäksi ohjelmaan kuului mm makkaran paistoa ja nokipannukahvit. Osallistujia oli noin 20 henkilöä. .

Pj Ilkka Partanen on osallistunut piirin kevätkokoukseen sekä aluetoimiston info-päivään.

Risto Päykkönen ja Lasse Partanen hoitivat Joulumyyjäisissä 17.12 perinteiset "Kinkkuarpajaiset", mikä on ollut yksi seuramme varainhankintatapahtuma.

Vuoden mittaan on tiivistetty yhteistoimintaa naapurikuntien reserviläisyhdistysten kanssa. .

Muistamiset

Seuran sihteeri Markku Vihavaiselle luovutettiin hallituksen kokouksessa reserviupseeriliiton standardi hänen täytettyään 70.vuotta.

Syyskokouksessa luovutettiin Timo Huttuselle reserviupseeriliiton standardi hänen täyttäessä 50-vuotta

Talous

Yhdistyksen tulot jäsenmaksujen lisäksi muodostuivat joulumyyjäisten kinkkuarpajaisista sekä matkojen järjestämisestä.

Koko jäsenmaksu oli 32 euroa, josta yhdistyksen osuus 4 euroa.

Yhdistyksen tilinpäätös näyttää alijäämää 138,36 euroa.

Toiminnantarkastaja on ollut Teuvo Hintsanen.

Jaa tämä sivu